• Binnen 24 uur 3 concurrerende offertes
 • Nummer 1 op gebruiksvriendelijkheid

Goedkope rolluiken

Kies uw producten
Voer product gegevens in
NAW gegevens
Binnen 24 uur 3 offertes
Kies uw producten
Voer product gegevens in
NAW gegevens
Binnen 24 uur 3 offertes

Bij Zonwering Garant kunt u eenvoudig een offerte aanvragen voor rolluiken en andere vormen van zonwering. De offerteaanvraag wordt opgevolgd door een zonwering specialist uit uw omgeving, waarna u een scherpe offerte krijgt toegezonden. Binnen deze pagina vindt u alle goedkope rolluiken van Zonwering Garant. Vraag eenvoudig een offerte aan, of neem contact op als u vragen heeft.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Goedkope rolluiken

Een goede zonwering is belangrijk voor elke woning. Binnen zonwering zijn er vele mogelijkheden. Zo zijn er onder andere knikarmschermen, markiezen, screens, horren, uitvalschermen en natuurlijk rolluiken. De laatste categorie behoort tot de meest populaire opties. Rolluiken hebben een lange levensduur en hebben naast het weren van de zon, nog een aantal handige eigenschappen:

 • Inbraakbeveiliging
 • Isolatie van geluid
 • Isolatie van temperatuur
 • Privacy
 • Verduistering

Rolluiken hebben zoals gezegd een vrij lange levensduur, waardoor rolluiken kopen een echte lange termijn investering is. Voordat u rolluiken gaat kopen, is het verstandig om te bepalen om welke redenen u rolluiken wilt. Een belangrijke afweging is namelijk de keuze voor het materiaal van de rolluiken. Er zijn rolluiken gemaakt van kunststof en rolluiken van aluminium. Kunststof rolluiken zijn een goedkopere keuze, maar zijn minder robuust. Aluminium rolluiken zijn prijziger, maar bieden wel meer voordelen.

Wilt u bijvoorbeeld rolluiken die voornamelijk bedoeld zijn voor zonwering, privacy en verduistering? Dan volstaan kunststof rolluiken en het is niet nodig om duurdere aluminium rolluiken te kopen. Echter, wanneer u juist zoekt naar rolluiken voor een goede isolatie van geluid en temperatuur, dan kunt u het beste kiezen voor aluminium. Deze zijn sterker en houden de warmte beter vast in de winter en houden het huis juist koel in de zomer. Daarnaast houden aluminium rolluiken geluid ook goed binnen of buiten. De aluminium variant is zeker aan te raden, aangezien er wel degelijk bespaart kan worden op de energierekening elk jaar. Zo verdiend u eigenlijk elk jaar iets terug van de oorspronkelijk investering.

Prijs van een rolluik

Goedkope rolluiken kopen begint bij het goed in kaart brengen van de verschillende aspecten die stuk voor stuk invloed hebben op de uiteindelijke offerteprijs. De kosten van rolluiken hangen onder andere af van:

 • Materiaal: Kunststof of aluminium
 • Bediening: Handmatig, schakelaar of afstandsbediening
 • Afmeting: Klein (1 meter) of groot (4 meter)
 • Montage: Zelf plaatsen of een specialist

Bij deze opsomming geldt dat alle laatstgenoemde keuzes de meest dure keuzes zijn. Bent u op zoek naar goedkope rolluiken? Dan kunt u het beste kiezen voor de eerstgenoemde opties.

Goedkope en goede rolluiken van Zonwering Garant

Bij Zonwering Garant vindt u uitsluitend rolluiken van hoge kwaliteit. Een rolluik van hoge kwaliteit kost misschien iets meer bij de aanschaf, maar is op de lange termijn de goeidkoopste keuze, doordat het rolluik lang meegaat.

U kiest bij Zonwering Garant uit de volgende 3 soorten rolluiken van Heroal:

 1. Garant Actie rolluik
 2. HK842 of RS42 rolluik
 3. Mini-E rolluik

De rolluiken verschillen in kwaliteit en in prijs. Het Garant Actie rolluik is het voordeligst in de aanschaf, het Mini-E rolluik is van de hoogste kwaliteit en is daardoor duurder in de aanschaf. Het hoogwaardige materiaal van dit rolluik gaat echter zeer lang mee.

Tips en advies voor goedkope rolluiken

Rolluiken kopen is een investering die een flink aantal jaren mee gaat. Het is belangrijk om een goede afweging te maken, voordat u een uiteindelijke keuze maakt in de leverancier, het type rolluiken en alle andere aspecten.

Merk en materiaal

Het is niet altijd verstandig om te besparen op het merk of het materiaal. Een betrouwbaar merk zoals Heroal rolluiken geeft u lang garantie en levert kwalitatief hoogwaardige rolluiken. Deze blinken uit op rendabiliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast hebben ze een hoge weersbestendigheid en is de kans dus laag op schade of beschadigingen. Ook de keuze voor het materiaal is een afweging. Aluminium isoleert namelijk een stuk beter dan kunststof. Wilt u besparen op de energiekosten elk jaar, dan is aluminium geen onverstandige keuze.

Handmatig of elektrische bediening

Hecht u niet veel waarde aan het bedienen van de rolluiken met behulp van een bandopwinder? Dan kunt u het beste kiezen voor een handmatige bediening. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten namelijk. Een rolluik met elektrische bediening biedt zeker voordelen, maar heeft wel een prijskaartje. Zo dient er een buismotor geplaatst te worden en een schakelaar of afstandsbediening. Bovendien geldt dat voor grotere rolluiken de motorcapaciteit ook moet toenemen, dit verhoogt de uiteindelijke kosten.

Zelf monteren

Het uitbesteden van de montage van de goedkope rolluiken is zeker makkelijk, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Wilt u besparen op deze kosten, dan kunt u een aantal zaken zelf doen:

 • Zelf opmeten: Rolluiken kopen begint bij het opmeten van de maten. Laat u iemand langskomen die dit voor u doet, dan kost dit natuurlijk een bedrag per rolluik en de voorrijkosten.
 • Zelf ophalen: Kies voor een leverancier bij u in de buurt. U kunt dan zelf de rolluiken ophalen en zo bespaart u op de bezorgkosten van de goedkope rolluiken.
 • Zelf plaatsen: Bent u handig genoeg om zelf de rolluiken te plaatsen? Dan bespaart u al gauw 100 tot 200 euro op de montagekosten per rolluik. Kiest u ervoor om dit zelf te doen, dan kunt u veel geld besparen. Zorg er wel voor dat er iemand bij is om te helpen. Daarnaast is een goede montage belangrijk.

Offertes vergelijken

Een van de makkelijkste stappen om te besparen op rolluiken kopen is door verschillende offertes van rolluiken leveranciers te vergelijken. Er kan namelijk een behoorlijk prijsverschil zitten tussen de verschillende offertes. Goedkope rolluiken begint dus bij het inschakelen van Zonwering Garant. Hier kunt u namelijk gratis en zonder verplichtingen meerdere persoonlijke offertes aanvragen bij rolluiken leveranciers bij u in de buurt.