• Binnen 24 uur 3 concurrerende offertes
 • Nummer 1 op gebruiksvriendelijkheid

Screens

Kies uw producten
Voer product gegevens in
NAW gegevens
Binnen 24 uur 3 offertes
Kies uw producten
Voer product gegevens in
NAW gegevens
Binnen 24 uur 3 offertes

Screens: de strakke, moderne vorm van zonwering die weinig plek inneemt, effectief de zon en de warmte weert en uw zicht naar buiten behoudt!

Bij Zonwering Garant kunt u eenvoudig een offerte aanvragen voor screens op maat.

3 producten binnen deze categorie

Offerte op maat aanvragen

Bij Zonwering Garant kunt u eenvoudig een offerte op maat aanvragen voor verschillende soorten zonwering. Binnen deze pagina vindt u alle screens. Binnen deze offerte kunt u bijvoorbeeld de volgende aspecten personaliseren:

 • Maat van de screens
 • Kleur van de screens
 • Bediening van de screens

Op die manier kunt u screens kopen die het beste bij uw huis of kantoor passen. De offerte die u heeft aangevraagd wordt door het systeem gekoppeld aan een zonweringspecialist bij u in de buurt. Deze specialist maakt op basis van uw aanvraag een offerte op maat. Wanneer u de offerte heeft ontvangen kunt u een beslissing maken over de screens die u wilt kopen.

Waarom kiezen voor screens?

Hier een aantal redenen waarom veel van onze klanten kiezen voor een screen kopen als zonwering:

 • Altijd perfect op maat;
 • Strakke, moderne vorm van zonwering;
 • De zon wordt optimaal geweerd doordat het doek het glas bedekt;
 • Screens zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeren met verschillende bedieningsvormen;
 • Door de verschillende uitvoeringen kunt u screens in verschillende prijscategorieën krijgen;
 • Screens liggen dicht op het raam en hebben daardoor (vrijwel) geen last van klapperen in de wind.

Soorten screens

Bij Zonwering Garant bieden worden verschillende soorten screens aangeboden. Grofweg zijn de screens in twee groepen te verdelen:

1.      Standaard screens

Bij standaard screens wordt het zonwerende doek bevestigd aan de onderlijst. Deze onderlijst wordt middels geleiders in toom gehouden waardoor de screens strak op het raam blijven. Op deze manier blijft de lichtinval beperkt en bieden de screens privacy. Bij standaard screens is er echter wel altijd nog een kleine ruimte die directe lichtinval toelaat.

2.      ZIPscreens

Waar er bij de standaard screens nog een kleine ruimte over is tussen de geleiders en het doek van de screens, wordt de zijkant van het doek van een ZIPscreen bevestigd aan de geleiders van de screens. Op die manier wordt het doek strak gespannen, heeft u nog minder directe lichtinval en geniet u meer privacy. Bovendien zijn ZIPscreens zeer windvast.

Screens vergeleken met zonneschermen en knikarmschermen

Screens en zonneschermen zijn allebei een veel geziene vorm van zonwering. Wij belichten hier graag de verschillen tussen screens en zonneschermen of knikarmschermen:

 • Screendoek bedekt het glas, zonnescherm doet dit niet. Waar zonneschermen een grote ruimte vrijhouden tussen het raam en het zonweringsdoek, liggen screens direct tegen het glas aan. Een screen is dus een effectievere manier om de zon en de warmte en schadelijke effecten van de zon op uw inrichting tegen te gaan dan een zonnescherm.
 • Een screen neemt minder ruimte in dan een zonnescherm. Een screen neemt minder ruimte in dan zonnescherm, dus beter geschikt voor op bijvoorbeeld het balkon.

De screens van Zonwering Garant

Bij Zonwering Garant kiest u uit normale screens kopen of ZIP screens kopen. Graag lichten wij alle drie de screens die wij verkopen, kort toe. Voor meer specifieke informatie over alle screens kijkt u op de productpagina.

Garant Basis screen

Dit is de voordeligste screen in de collectie van Zonwering Garant. Ze zijn te verkrijgen in twee bedieningsvarianten:

 • Handbediend (vanaf 99 euro)
 • Met Somfy Motor (vanaf 145 euro)

De Garant Basis screens zijn verkrijgbaar met een maximale grootte van 9m2 en zijn volledig samengesteld uit Nederlandse kwaliteitscomponenten.

Garant Actie ZIP screen

De Garant Actie ZIP screen is een zipscreen, ook wel ritsscreen genoemd. Het bijkomende voordeel van een zipscreen is dat de screen nog steviger vastzit, waardoor de wind er nog minder grip op kan krijgen.

Deze screen is niet handbediend te verkrijgen, maar enkel met Somfy motor. De vanafprijs voor deze screen is 155 euro. Deze screen is verkrijgbaar tot een maximale grootte van 9m2.

Ook deze screen bestaat volledig uit Nederlandse kwaliteitscomponenten.

Garant Design ZIP screen

De Garant Design ZIP screen is de meest luxe screen van Zonwering Garant. De maximale grootte van deze screen bedraagt 9m2. Het handelt hier om een zipscreen of ritsscreen. De zijkant van de screens is direct bevestigd aan de zijgeleiders. De wind krijgt dus vrijwel geen kans om vat te krijgen op een zipscreen.

De Garant Design ZIP screen bestelt u met Somfy motor vanaf 165 euro.

Screens vergeleken met rolluiken

Bij een vergelijking tussen rolluiken en screens springen een aantal punten in het oog, bijvoorbeeld:

 • Rolluiken blokkeren ook zicht naar buiten, met screens kun je nog naar buiten kijken. Hoewel rolluiken ook het zicht naar binnen blokkeren en dus uw privacy waarborgen, kunt u met gesloten screens wel nog zelf naar buiten kijken. Waar een rolluik uw woning hermetisch afsluit en donker maakt, doet een screen dat niet. Dit zorgt dat veel mensen screens als een prettigere vorm van zonwering ervaren dan rolluiken.
 • Rolluiken werken isolerend. De lamellen van een rolluik zijn gevuld met materiaal dat geluidsisolerend en warmte-isolerend werkt. Screens zijn gemaakt van een lichter materiaal en hebben dus mindere isolerende kwaliteiten.
 • Screens zijn onopvallender en strakker dan rolluiken. Rolluiken zijn relatief aanwezig en vallen meer op dan screen op uw gevel. Ook als u de rolluiken open heeft, zitten ze alsnog in een grote, opvallende kast die boven het raam hangt. Screens zitten ook in een omkasting, maar deze is minder groot, omdat een screen kleiner opgerold kan worden en dus minder ruimte in beslag neemt.

Wilt u meer lezen over de verschillen tussen screens en rolluiken voordat u overgaat tot een screen kopen of een rolluik kopen? Lees dan onze blog ‘Zonwering: screens of toch rolluiken?’.

Bediening van de zonwering

Steeds vaker wordt zonwering aangestuurd vanaf afstand. Dit kan bijvoorbeeld met een afstandsbediening of met je mobiele telefoon. Deze elektrische zonwering biedt meer gemak. De screens kunnen bijvoorbeeld aan elkaar gekoppeld worden zodat alle screens aan de zuidzijde van het gebouw in een keer naar beneden kunnen gaan. Ook kunnen screens en elektrische rolluiken of andere soorten zonwering aan elkaar gekoppeld worden en worden geprogrammeerd. Over deze Smart-home oplossingen zijn de dealers van Zonwering Garant op de hoogte.

Zonwering Garant: uw zonweringspecialist

Bij Zonwering Garant vindt u verschillende soorten zonwering. Ons assortiment is zorgvuldig geselecteerd. Wij selecteren de producten op onze website zorgvuldig voordat wij ze in het assortiment opnemen. Wij verkopen dus uitsluitend zonwering van goede kwaliteit, geselecteerd door onze eigen zonweringspecialisten.

Waarom screens kopen via Zonwering Garant?

Waarom zou u ervoor kiezen uw screens of andere zonwering via Zonwering Garant te bestellen? Wij vertellen u graag waarom onze klanten (weer) voor ons kiezen:

 • Dealers in heel Nederland, dus ook bij u in de buurt.

Zonwering Garant werkt samen met dealers in heel Nederland. Doet u een offerteaanvraag bij ons, dan vragen wij ook om uw woonplaats. Vervolgens selecteren wij zonweringsdealers bij u in de buurt. Deze zonweringsdealers sturen u vervolgens een offerte voor de screens of andere zonwering van uw keuze. zo hebt u altijd te maken met een dealer in de buurt, waar u een afspraak kunt maken in de showroom en de zonweringsproducten in het echt kunt zien.

 • Gemiddelde beoordeling van onze dienstverlening: 9,1.

Reeds bestaande klanten zijn zeer tevreden over de service en dienstverlening van Zonwering Garant: zij beoordelen ons met gemiddeld een 9,1. Zij zijn onder andere te spreken over het gemak waarop zij via onze website meerdere offertes bij zonweringsdealers kunnen opvragen, de snelheid waarmee zij de offertes ontvingen en de scherpe prijzen op de offertes.

 • Via Zonwering Garant ontvangt u binnen 24 uur 3 concurrerende offertes.

Wilt u snel weten wat de scherpste prijs is waartegen u uw zonwering kunt aanschaffen? Door een offerteaanvraag te doen bij Zonwering Garant, ontvangt u binnen 24 uur 3 offertes voor de zonwering van uw keuze. Dit maakt het zeer gemakkelijk om goedkope screens aan te schaffen zonder daarvoor veel moeite te hoeven doen.

Screens kopen via Zonwering Garant: dit is hoe het werkt

Hebt u uw keuze gemaakt uit de zonweringsproducten van Zonwering Garant en uw oog laten vallen op een bepaalde screen voor uw woning of kantoorpand? Een offerte aanvragen bij Zonwering Garant is geheel vrijblijvend. Dit is hoe onze offerteaanvraag werkt:

 1. U kiest de screen of andere vorm van zonwering van uw keuze en klikt op de productpagina op de knop ‘Vraag offerte aan’.
 2. U vult uw gegevens in, zoals de gewenste kleur en de afmetingen van uw zonwering. Ook uw persoonlijke gegevens vult u in.
 3. U verstuurt uw offerteaanvraag naar Zonwering Garant.
 4. Zonwering Garant selecteert dealers bij u in de buurt en stuurt uw offerteaanvraag direct aan hen door.
 5. U ontvangt binnen 24 uur geheel vrijblijvend 3 offertes van zonweringsdealers in uw directe omgeving.

Weet u nog niet goed welk soort screen of welk soort andere zonwering het best bij uw woning of binnen uw budget past? Vraagt u gerust meerdere offertes aan, zodat u gerust thuis prijzen en mogelijkheden kunt vergelijken. Onze dealers geven u graag een demonstratie van de verschillende zonweringsproducten en helpen u graag de juiste keuze te maken.

Direct een offerte aanvragen

Bij Zonwering Garant kunt u direct een offerte aanvragen. Kies het product dat het beste bij u past en geef vervolgens uw persoonlijke voorkeuren en gegevens op. Het systeem gaat dan op zoek naar een zonweringspecialist bij u in de buurt, waarna u binnen 48 uur een passende offerte kunt verwachten. Mocht u vragen hebben over één of meerdere producten, neem dan vrijblijvend contact op met de klantenservice van Zonwering Garant. We helpen u graag verder! 

Bij Zonwering Garant kunt u overigens ook eenvoudig offertes aanvragen voor rolluiken. De rolluiken van Zonwering Garant staan garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Met name de Heroal rolluiken zijn hier een goed voorbeeld van.