• Binnen 24 uur 3 concurrerende offertes
  • Nummer 1 op gebruiksvriendelijkheid

Screens monteren: uitbesteden of zelf doen?

Screens monteren is een belangrijke taak. Wanneer uw screens voor buiten, niet op de juiste manier gemonteerd zijn, ervaart u hier veel last van. Zo gebeurt het op die manier bijvoorbeeld dat er alsnog lichtinval plaatsvindt doordat het screen te kort is bijgesneden. Om dat te voorkomen leggen we u uit hoe u eventueel zelf een screen kunt monteren en wat laten monteren van screens kost en hoe u een rolluiken-specialist in de buurt vindt.

Zelf screens monteren in 3 stappen

Wanneer u zelf screens gaat monteren moet u rekening houden met een hoop factoren die met precisie uitgevoerd dienen te worden. Om u een eindje op weg te helpen, staan hieronder de stappen die u moet doorlopen voor een mooie montage van uw screens.

1. Benodigdheden

U heeft in ieder geval een potlood, meetlint, waterpas, metaalzaag en een boor nodig.

2. Meten is weten

Voor uw screens buiten moet u de kozijnen precies opmeten omdat u anders niet-passende screens krijgt.

3. Bevestigen

De manier van bevestigen heeft alles te maken met de montagesoort die u eerder heeft gekozen. Bijvoorbeeld in het kozijn, of aan de gevel.

Wanneer u kiest voor een screen zelf monteren kunt u het beste aan de verkoper van uw screens vragen hoe u het aan kunt pakken. Door de montage zelf uit te voeren zijn de screens goedkoop, maar let op dat u de screens netjes monteert.

Screens inclusief montage kopen

Door screens inclusief montage te kopen, hoeft u zich nergens meer zorgen om te maken. De prijzen van uw screens vallen wel hoger uit dan wanneer u ze zelf monteert maar u loopt niet het risico dat u een tweede paar moet kopen omdat u het eerste paar verkeerd heeft gemonteerd. Daarnaast krijgt u meestal een korting op uw screens wanneer u ze inclusief montage aanschaft.

Kwaliteit van screens

De kwaliteit van screens heeft invloed op de montage. Het is bijvoorbeeld gemakkelijker om een goedkoop screen te monteren, maar in gebruik zijn de screens van hogere kwaliteit fijner en ze gaan langer mee. Zo zijn screens van hoge kwaliteit zoals ZIP-screens bijvoorbeeld windvaste screens. In Nederland is dat geen overbodige luxe aangezien het hier aardig kan stormen. Ook zijn uw screens ramen met screens van hogere kwaliteit beter zonwerend. 

Lokale monteur bij Zonweringgarant

U kunt al uw wensen neerleggen bij een lokale monteur met behulp van Zonweringgarant. U kiest wel soort screen en montage aansluit op uw wensen en vervolgens krijgt u offertes van 3 lokale specialisten. Ook voor elektrische rolluiken of markiezen, kunt u bij Zonweringgarant terecht. Wilt u bijvoorbeeld rolluiken Eindhoven bestellen? Dan krijgt u offertes van aanbieders uit Eindhoven.

Rolluiken monteren?

Een andere optie is om rolluiken te installeren voor uw woning. Een groot voordeel van rolluiken zoals Heroal rolluiken, is dat de kwaliteit zodanig hoog is, dat u een eenmalige aankoop doet. Zeker elektrische rolluiken bieden uitkomst aangezien ze gemakkelijk te bedienen zijn, volledig zonwerend zijn en een uitstekend beveiligingssysteem zijn. U kunt uw gehele woning ermee afsluiten om op die manier een oase van rust te creëren.

Het monteren van elektrische rolluiken kunt u wel het best uitbesteden aangezien het systeem ingewikkeld kan zijn. Daarnaast weet u dat uw rolluiken perfect werken wanneer een specialist deze aansluit. Op die manier kunt u meteen genieten van goedwerkende rolluiken.

Duurzame zonwering

Zonwering wilt u uiteraard langer gebruiken dan een zomer. Door te kiezen voor screens en rolluiken van hoge kwaliteit, gaan deze jarenlang mee. Daarnaast is het zo dat door rolluiken of screens te installeren u minder energie verbruikt. Zeker met rolluiken kunt u heel uw woning afsluiten waardoor u minder verwarmingskosten heeft in de winter en geen airco hoeft te gebruiken in de zomer.